+31 85 401 4928 support@maitech.nl

Website hosting en beheer

Niet alleen hosting maar ook technische ondersteuning

Hosting

Wat is hosting?

Wat is nou precies hosting? Wat kan je ermee? Hosting heb je nodig wanneer je een domein of een website (of beiden) bereikbaar wilt laten zijn vanaf elke locatie. Wanneer je bijvoorbeeld een website wilt maken en deze aan iedereen wilt laten zien dan is het noodzakelijk dat deze website gehost kan worden. Door het hosten is het dus mogelijk om je website online te zetten zodat deze benaderd kan worden. Ook je domein zal online moeten zijn en die is vaak op dezelfde hosting ingericht maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Dit kan ook bij verschillende hosting partijen gebeuren. Alleen is vaak wel de wens om alles bij één partij onder te brengen zodat het support beter ingeregeld kan worden.

Bekijk hieronder een paar van de vaak gestelde vragen en mocht het nog niet duidelijk voor u zijn of heeft u interesse om hosting af te nemen of hulp nodig bij het maken en online zetten van uw website neem dan gerust even contact op met ons. 

Vaak gestelde vragen

Kunnen jullie een huidige website overnemen?

Jazeker dat kunnen wij. In zulke gevallen nemen wij, na overleg met de klant, contact op met de huidige hosting partij en dan zorgen wij dat alles op de achtergrond vlekkeloos verhuisd wordt. Daar merk je zelf niets van. 

Wordt ook altijd de E-mail mee verhuisd?

Nee standaard zal de E-mail niet worden mee verhuisd maar dat is wel mogelijk. Dit zullen we afstemmen tijdens het opstellen van het plan.

Welke technische ondersteuning bieden jullie?

Wij bieden technische ondersteuning voor verhuizen van hosting en domein en website. Daarnaast bieden wij ook de optie voor ondersteuning in het bouwen van websites. Dit doen wij voornamelijk op WordPress gebasseerde websites. Daarbij kunnen wij de volledige website bouwen of de eerste opzet maken zodat de klant daar verder ook aanpassingen op kan doen. Dat gaat allemaal in overleg natuurlijk.  

Kunnen jullie ook domeinen verhuizen?

Ja ook domeinen kunnen wij verhuizen. Daarvoor nemen we dan telefonisch contact op met de klant om af te stemmen wat wensen zijn en dan vervolgens een plan op te stellen.

Zijn er vereisten bij het verhuizen van een website?

Dat ligt een beetje aan de huidige situatie en wat er allemaal verhuisd moet worden. Wel is het van belang dat de huidige website voorzien is van alle benodigde updates van onder andere PHP en plugins die gebruikt zijn. Ook moet het uiteraard virusvrij zijn en moet er toegang tot alles bestanden zijn via o.a. FTP en admin login op de website.

Wat kost een verhuizing?

Dat is zo op voorhand niet te zeggen want dat hangt af van de wensen. Het kan naturlijk zijn dat het in combinatie gedaan wordt voor ook beheer van website en dan zal dat voordeliger uitpakken. Even contact opnemen is het beste want dan kunnen we alles in kaart brengen en direct met een goed voorstel komen.

Websites

Een greep uit websites van onze klanten